1. vorige
  2. volgende

ABOP wil antwoord Bouterse over positie Ameerali

Het hoofdbestuur van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) en haar structuren hebben, voorzitter tevens coalitieleider Ronnie Brunswijk, om opheldering gevraagd over de positie van vicepresident (vp) Robert Ameerali. De afgelopen week zijn enkele tekeningsbevoegdheden van de vp tevens ABOP-topper ontnomen door president Desi Bouterse. Het gaat om zaken over de werving van personeel in overheidsdienst die sinds kort bij minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken ligt.

Het hoofdbestuur en de structuren van de partij zijn niet te spreken hierover. Ze willen duidelijkheid. Vandaag komt de partij in een spoedvergadering bijeen, waarbij Brunswijk verder tekst en uitleg zal moeten geven. De partij vindt dat zij de zaak-Ameerali niet zal laten voor wat het is. Eerder heeft zij al ervaren dat bij Sociale Zaken en Volkshuisvesting enkele bevoegdheden waren ontnomen. Nu gebeurt dit ook met de vp. De partij meent dat zij een volwaardige partner is binnen de coalitie waarmee niet gesold moet worden. Zij zal vandaag een krachtig standpunt innemen waarmee Brunswijk verder moet richting de president.

Brunswijk om een reactie gevraagd, zegt dat het hoofdbestuur en de structuren hem inderdaad om opheldering hebben gevraagd. Dit zal in een spoedbijeenkomst van de partij nader worden besproken. Hij geeft aan dat nog voordat de partij in beroering was, hij president Bouterse al gevraagd had over de laatste ontwikkelingen. Dit was op 10 oktober. Brunswijk wilde ook over de zaak van de goudzoekers van Balingsoela met de president rond de tafel. De leiders hebben toen afgesproken na de verjaardag van de president over deze kwesties te zullen praten.
  1. partij 7
  2. brunswijk 5
  3. president 5
  4. gevraagd 4
  5. hoofdbestuur 3