1. vorige
  2. volgende

Brahim: Startsein AMC is integraal project AZP

President Desi Bouterse zal samen met de president van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB), Ahmed Mohammed Ali Al Madani, vandaag het startsein geven voor het Academisch Medisch Centrum (AMC) Suriname. "Dit is onderdeel van onze 20-20 Vision om het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) te transformeren naar een modern AMC. Het gaat om een integraal project, waarbij AZP ook een renovatie ondergaat", benadrukt algemeen directeur Antoine Brahim tegenover Starnieuws.

Zondag werden alle zaken nog doorgenomen en gecontroleerd op het terrein van AZP door Brahim en zijn team. IsDB die voor US$ 60 miljoen de financiering heeft goedgekeurd, heeft een Suriname-dag vandaag. Met een privéjet komt de hoge gast voor een dag naar Suriname. "Deze dag valt samen met de verjaardag van de president. Doorgaans is de president in het binnenland met zijn verjaardag, maar hij maakt een uitzondering voor het startsein van dit belangrijke moment", zegt Brahim.

Het OPEC Fund for International Development (OFID) stelt US$ 14 miljoen ter beschikking voor de instandhouding van het beddenhuis, de Operatiekamer (OK) en de Intensive Care Unit (ICU). De overheid draagt US$ 2 miljoen bij. "AMC Suriname is gebaseerd op een integraal bouw- en ontwikkelingsplan met de nieuwbouw en de instandhouding (elementaire renovatie) van het beddenhuis, de operatiekamer en ICU als de twee belangrijkste peilers", merkt Brahim op . Hij verwacht dat de bouw van het AMC medio 2018 af zal zijn. Daarna volgt de inrichting. In 2019 zal het complex in gebruik genomen kunnen worden. Het voorontwerp, de financiering en projectmanagement unit is reeds in orde. "Voor het AZP is deze dag bijzonder belangrijk. Er is hard gewerkt om het startsein te kunnen geven", zegt Brahim.
  1. brahim 5
  2. president 4
  3. amc 4
  4. suriname 4
  5. azp 4