1. vorige
  2. volgende

Aardbeving schrikt El Salvador op

Een beving voor de kust van El Salvador heeft maandag laat een groot deel van Midden-Amerika opgeschrikt. Er is melding gemaakt van tenminste één dode door de aardbeving met een kracht van 7.3.

De Amerikaanse Geologische dienst (USGS) zegt dat de aardbeving zich heeft voorgedaan in de Stille Oceaan, zo’n 170 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad San Salvador. Het Amerikaanse Waarschuwingscentrum voor de Stille Oceaan gaf een alarm, maar trok hem enkele minuten daarna weer in.

De bewoners zeggen dat de sterk was toen zij begon te rommelen en dat het niet leek te stoppen. Hulpdiensten in El Salvador melden dat een aantal woningen in de buurt van de kust is beschadigd en dat de internationale luchthaven van het land niet heeft geleden onder het natuurgeweld.

Delen van het land zijn afgesneden van elektriciteit en sommige wegen zijn geblokkeerd door neervallende rotsblokken. De beving is ook gevoeld in Honduras, Guatemala en Nicaragua en er was een naschok in Costa Rica, zei de USGS.
De Nicaraguaanse president, Daniel Ortega, heeft landelijk de scholen voor vandaag gesloten als voorzorgsmaatregel voor mogelijke naschokken.

  1. salvador 3
  2. beving 2
  3. kust 2
  4. aardbeving 2
  5. amerikaanse 2