1. vorige
  2. volgende

NPS-voorzitter Rusland: Samenwerken met PL geen prioriteit

Voor de Nationale Partij Suriname (NPS) is een samenwerking met Pertjajah Luhur (PL) geen prioriteit. Dit zei voorzitter Gregory Rusland dinsdagavond op een spoed structurenvergadering van de partij, die gehouden is naar aanleiding van de politieke situatie die ontstaan is. De partijleider haalde aan dat PL vaker heeft gesteld dat ze een derde blok zou vormen, naast de Mega Combinatie en Nieuw Front.

Rusland stelde dat er nu een situatie is ontstaan waarbij regeren moeilijker is geworden voor de coalitie. Hij riep de structuren op om waakzaam te zijn omdat eze stap niet op zichzelf hoeft te staan. Er zijn tal van zaken die niet goed gaan in het land, dat zich volgens Rusland in een financieel-economische crisis bevindt. Met de uitzetting van PL wordt de aandacht van werkelijke problemen afgeleid. Ondervoorzitter Ruth Wijdensbosch onderstreepte deze benadering en wees er op dat er geen enkele verandering is gekomen in het terugdraaien van de prijs van babyvoeding. Het gaat er volgens haar om dat de regering geen geld heeft om babyvoeding te subsidiëren.

In stelling
Voor de NPS is het van belang om haar zaken op orde te hebben om de verkiezing in te kunnen gaan, ongeacht of die nog dit jaar of uiterlijk op 25 mei gehouden zal worden.Vanuit de structuren is vastberadenheid getoond om de strijd in te gaan en in elk geval het dubbele van het aantal zetels binnen te halen. Hoofdbestuurslid tevens parlementariër Hesdy Pigot memoreerde dat in 2010 ruim 30.000 mensen hun stem hebben uitgebracht op de NPS. Het slechte regeerbeleid en de onzekerheid waarin grote delen van het volk zijn komen te verkeren, geeft volgens Pigot meer mensen reden om zich aan te sluiten bij de partij die steeds heeft getoond te kunnen werken aan de ontwikkeling van land en volk.

Gezien de gewijzigde situatie zal er volgens Rusland de komende periode veel meer actie komen vanuit de NPS waarbij aan het volk duidelijk zal worden gemaakt dat nu afgerekend moet worden met het desastreuze beleid van de regering. "Wij hebben de basis gelegd voor alle grote projecten die nu worden uitgevoerd. Wij weten wat ontwikkeling is en wij gaan die verbetering terugbrengen in 2015", zei Rusland in Grun Dyari.
  1. rusland 5
  2. nps 4
  3. gaan 4
  4. partij 3
  5. situatie 3