1. vorige
  2. volgende

WK-gangers gearriveerd in Nederland

De Surinaamse pupillendammers op de Surinaamse ambassade in Nederland. Vlnr. Quincy Ngawikromo, zaakgelastigde Lucretia Redan, Pavan Basdewsing en op de achtergrond begeleider Hemradj BasdewsingDe twee dammers die Suriname zullen vertegenwoordigen op het WK voor pupillen en mini-pupillen, zijn al in Nederland gearriveerd. De pupillen Pavan Basdewsing uit Livorno en Quincy Ngawikromo uit Nickerie zullen de Surinaamse Dambond (SDB) vertegenwoordigen op het WK voor pupillen in Estland. Via Nederland zullen ze doorreizen naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Als begeleider reist mee Hemradj Basdewsing. Minder goed nieuws voor onze dammers is dat ze op het WK niet meer in de U-11 klasse ingedeeld zullen worden, maar als gevolg van de leeftijdsgrens en de criteria’s van de organisatie ze komen te zitten in de U-14 klasse. Daar zullen ze nog sterkere en oudere dammers ontmoeten.

Vermoeid kwamen de pupillen aan in Nederland, waar ze enig moeite hadden om te acclimatiseren. Ze hebben reeds drie dagen damtrainingen gevolgd met een Nederlandse trainer. Er is een groot niveauverschil met de leeftijdsgenoten aldaar. De Nederlandse coach merkte op dat de Surinaamse jongens nog veel basisprincipes van het dammen bijgebracht moeten worden. Dit kan alleen verkregen worden door jarenlange trainingen. Suriname zou kunnen denken aan veldtrainers en uiteindelijk een aan een nationale trainer.

De Surinaamse ambassade in Nederland heeft de delegatie met veel zorg en liefde ontvangen. Er is ook ruimte beschikbaar gesteld voor de trainingsdagen. Vooral de Surinaamse jeugdspelers hebben dit ervaren als een thuisfront en stelt hun gerust. Zij beseffen dat strijdlust nodig is. De delegatie bedankt de Surinaamse zaakgelastigde, Lucretia Redan en haar medewerkers op de Surinaamse ambassade voor de warme ontvangst.

  1. surinaamse 8
  2. nederland 5
  3. pupillen 5
  4. ambassade 3
  5. basdewsing 3