1. vorige
  2. volgende

Onafhankelijkheidsviering nu te LSB-stadion Lelydorp

De onafhankelijkheidsviering zal niet meer op het P & D-complex aan de Indira Gandhiweg gehouden worden, maar in het LSB-stadion te Leydorp. Dit zegt districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien van Wanica aan Starnieuws. President Desi Bouterse heeft gisteren een commissie 'Viering 25 november 2014' geïnstalleerd, waarvan Samsoedien de voorzitter is.

De dc merkt op dat de vorige locatie door bepaalde deskundigen niet goed bevonden is. Aangezien er meerdere locaties ter beschikking waren, is uiteindelijk de keus gevallen op LSB-stadion. Ook zijn er veel ontsluitingswegen, waardoor het verkeer niet gestremd zal worden, deelt Samsoedien mee.

Samsoedien is voorbereid op de werkdrukte. Zij vertelt dat er een voorprogramma zal zijn. Het defilé maakt deel uit van deze viering. Verder zal er voor entertainment gezorgd worden. Op het programma staat er verder een after party. Het verkeer zal via diverse zijwegen omgeleid worden op 25 november. “Dit zal ruim van tevoren bekendgemaakt worden, zodat er geen irritatie zal ontstaan bij de weggebruikers”, zegt Samsoedien.

Na de districten Nickerie en Para is het nu de beurt van Wanica om 25 november, Onafhankelijkheidsdag, groots te organiseren. De eerste voorbereidingen worden al getroffen. De traditionele parade en defilé van de gewapende machten heeft veel voorbereiding nodig. In de commissie hebben naast Samsoedien de volgende personen zitting: Kapitein Gerard Kalka (vertegenwoordiger BNV), Carolyne Anches (international Senior Protocol Manager), Majoor Lesly Nojodipo (vertegenwoordiger van het Nationaal Leger) en hoofdinspecteur Soerdjedat Ramjiawan (vertegenwoordiger van de Politie).
  1. samsoedien 6
  2. november 3
  3. vertegenwoordiger 3
  4. lsb 2
  5. stadion 2