1. vorige
  2. volgende

Abop-leider Ronnie Brunswijk zingt een toontje lager in de discussie die is

PARAMARIBO - Abop-leider Ronnie Brunswijk zingt een toontje lager in de discussie die is ontstaan met betrekking tot de bevoegdheden van vicpresident Robert Ameerali. "Er is helemaal niets aan de hand. Dit is slechts een administratieve kwestie die uitgesproken kan worden", zei hij woensdag tegen journalisten.  

Vorige week werd bekend dat de bevoegheid om ambtenaren in dienst te nemen is weggehaald bij vicepresident Robert Ameerali en is ondergebracht bij de minister van Binnenlandse Zaken Edmund Leilis.

Maandag kwam de partij van Brunswijk nog in spoedvergadering bijeen vanwege het besluit van president Bouterse. De Abop-structuren eisten opheldering van Brunswijk, die toezegde het staatshoofd om opheldering te zullen vragen. Woensdag was Abop-voorman al iets milder van toon: "Ik vermoed dat het de mensen in de omgeving van de president zijn die achter dit besluit staan. Maar als de president steekhoudende argumenten kan aanhalen zal ik terug naar mijn structuren keren om ze te overtuigen van het besluit".

Zelf zei vicepresident Robert Ameerali dinsdag tegenover journalisten dat het laatste woord in deze kwestie nog niet is gezegd. Eugene van der San, directeur op het kabinet van Bouterse beschuldigt de tweede man van de regering in een ingezonden artikel van "stemmingmakerij".

Donderdagmorgen komen partijen om tien uur bijeen op het kabinet van president om over de kwestie te praten.
  1. president 4
  2. abop 3
  3. brunswijk 3
  4. robert 3
  5. ameerali 3