1. vorige
  2. volgende

Trinidad overweegt quarantaine

Terwijl naburige Caribische eilanden zijn gestart met ‘lockdown’ maatregelen tegen de dreigingen van het ebola-virus, overwegen de gezondheidsautoriteiten van Trinidad en Tobago om een 21-daagse quarantainefaciliteit voor mensen op te zetten die een geschiedenis hebben van het reizen naar door de ebola getroffen gebieden. Dit, om ervoor te zorgen dat het eiland virusvrij blijft. Dit kondigde de minister van Volksgezondheid, Fuad Khan, aan. Inmiddels heeft de Surinaamse overheid ook de beslissing genomen dat de grenzen worden afgesloten voor bezoekers die in de afgelopen 21 dagen West-Afrika hebben bezocht.

Khan zei dat er gewerkt wordt aan het voorstel en gaf aan dat Trinidad en Tobago (T&T) geen verbod zal invoeren gericht op personen die in West-Afrika zijn geweest zoals St. Vincent en St. Lucia dat hebben gedaan. “Wat het verbieden aangaat zijn wij dat niet aan het overwegen, maar uiteraard is het virus een zaak die veel zorgen baart. Wij moeten de nodige maatregelen treffen om de gemeenschap in T&T te beschermen”, zei de minister.

De premier van St. Vincent, Ralph Gonsalves, zegt het verbod op onderdanen van Nigeria, Sierra Leone en Guinee te hebben doorgevoerd als gevolg van het gebrek aan infrastructuur op het eiland en gezien het feit dat ebola niet te genezen is. Voor deze personen is tot nader order toegang tot St. Lucia en St. Vincent geweigerd. Volgens Khan zijn strenge maatregelen vereist om de gemeenschap van Trinidad te beschermen. De strenge maatregelen zullen gehanteerd worden totdat er een gevoel van veiligheid is ten aanzien van het ebola-vraagstuk.

  1. maatregelen 4
  2. ebola 4
  3. trinidad 3
  4. khan 3
  5. vincent 3