1. vorige
  2. volgende

Een Nederlandse nabestaande van de vliegramp met Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne

DONETSK - Een Nederlandse nabestaande van de vliegramp met Malaysia Airlines in Oost-Oekraïne is op eigen gelegenheid naar het gebied vertrokken om op zoek te gaan naar sporen van zijn nichtje. Dat meldt de NOS zondag.  

De 20-jarige Daisy Oehlers, die aan boord van de MH17 zat toen het op 17 juli neerstortte, zou nog niet geïdentificeerd zijn. Haar familie is boos en gefrustreerd dat het identificatieproces zo lang duurt.

Oehlers was met haar vriend op weg naar Bali toen het Maleisische toestel werd neergehaald en is nog altijd niet geïdentificeerd. Van haar vriend is alleen een voet gevonden. De familie vindt het vreemd dat journalisten wel in het gebied kunnen werken, terwijl het voor onderzoekers te gevaarlijk zou zijn. 

De 44-jarige Robby Oehlers besloot zelf te gaan kijken en legde contact met de rebellen in Donetsk. Zij heetten hem welkom en beloofden hem te helpen. De Nederlandse autoriteiten hadden Oehlers echter afgeraden om individueel actie te ondernemen. Oehlers kan dat vanwege het gevaar deels begrijpen. "Ze hebben gezegd dat het gevaarlijk was. Dat is het ook echt", zegt hij tegen de NOS terwijl raketinslagen zijn te horen en rookwolken zijn te zien. Ook ziet hij nu dat het vrijwel onbegonnen werk is. ''Het liefst zou ik hier in een tentje gaan zitten en rustig gaan zoeken. Maar er is geen beginnen aan. Het gebied is te groot.'' Wel heeft Oehlers vermoedelijk de koffer van zijn nichtje gevonden. 
  1. oehlers 6
  2. gaan 4
  3. gebied 3
  4. donetsk 2
  5. nederlandse 2