1. vorige
  2. volgende

Ravaksur vraagt president om Edam te beëdigen als OKB-lid

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) vraagt in een brief aan president Desi Bouterse om Imrick Edam alsnog te beëdigen als lid van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Zij doen een beroep op het staatshoofd om dit binnen een week te realiseren. Terwijl Edam is voorgedragen, heeft Bouterse Dorethy Telting die door de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is voorgedragen, voor een tweede termijn beëdigd.

De brief aan de president, die op 22 oktober is geschreven, is ondertekend door de voorzitters van vijf van de zes vakcentrales die gebundeld zijn in Ravaksur. Robby Berenstein (C-47), Errol Snijders (Moederbond), Albert Zunder (PWO), Sonny Chotkhan (OSAV) en Roy Haverkamp (FAL).

"Middels een schrijven van 16 september 2014 hebben wij u na grondig intern overleg geïnformeerd dat de Raad van Vakcentrales in Suriname de heer Edam Imrick heeft voorgedragen om haar in het hiervoor genoemd bureau te vertegenwoordigen.
Wij hebben inmiddels uit de media vernomen dat de beëdiging van de leden van het Onafhankelijk Kiesbureau op 15 oktober 2014 heeft plaatsgevonden. Ons is daarbij opgevallen dat de voordracht van Ravaksur nog niet is gehonoreerd", schrijven de voorzitters van de vakcentrales.

  1. vakcentrales 4
  2. ravaksur 3
  3. edam 3
  4. voorgedragen 3
  5. raad 2