1. vorige
  2. volgende

Goudprijs kruipt uit dal

De afgezwakte Amerikaanse dollar heeft de goudprijs na een week van dalingen een duwtje in de rug gegeven. De vraag naar het edelmetaal als een alternatieve investering is enigszins toegenomen.

De dollar daalde voor de eerste keer in vier dagen. De Ebola-diagnose in New York heeft de risicobereidheid verminderd. In het afgelopen kwartaal is de goudprijs gedaald met 8,4 procent, terwijl de prijs van de dollar de grootste sprong voorwaarts maakte sinds 2008 waardoor de aandelen stegen naar een recordhoogte. Wereldwijde voorraden in wisselhandel fondsen gesteund door het edelmetaal daalden naar het laagste niveau in vijf jaar.

Het goud herstelde zich van de laagste prijs dit jaar op 22 oktober, nadat de Federal Reserve (Fed) stelde dat vertragende overzeese economie├źn een risico vormen voor de Amerikaanse expansie. Die bezorgdheid bracht handelaren ertoe om schattingen voor een verhoging van de rente door de Fed, te verkleinen.

De markt verwacht dat de goudprijs in december 0,2 procent stijgt tot US$ 1.231,80 per ounce. De goudprijs bereikte donderdag een niveau van US$1.226,30; de laagste prijs sinds 15 oktober. Afgelopen week is de prijs met 0,6 procent gekelderd. De verhandeling van het edelmetaal lag 26 procent onder het gemiddelde van de afgelopen 100 dagen.

  1. goudprijs 4
  2. procent 4
  3. prijs 4
  4. dollar 3
  5. edelmetaal 3