1. vorige
  2. volgende

Psychiatrisch Centrum Suriname introduceert klachten- en ideeënbus

Medio april is door de Directie van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) een officiële Klachtencommissie geïnstalleerd. “Al enige tijd rust de verplichting op het PCS om een commissie te installeren met het doel klachten op systematische wijze te registreren en op gestructureerde wijze te behandelen, teneinde verbetering aan te brengen in de zorg en dienstverlening in ons centrum”, benadrukte Algemeen Directeur, Dayasankar Mathoera bij de installatie. Klanten van het Psychiatrisch Centrum Suriname konden al sinds december 2013 hun klachten of ideeën aan het ziekenhuis kenbaar maken door het invullen van een klachten- en suggestieformulier tijdens de pilotfase van dit project.

Constant streven naar verbeteringen
Hoewel PCS-medewerkers hun best doen om cliënten, patiënten, hun familie en andere bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn kunnen er altijd zaken zijn waar deze ontevreden over zijn of opmerkingen over hebben. Het formulier is te vinden nabij de klachten/ ideeënbusjes die geplaatst zijn op de afdeling Poliklinieken en bij de Bewaking & Beveiliging (hoofdingang). De formulieren geven deze groep de mogelijkheid hun suggesties of verbeterpunten met het PCS te delen, waardoor het ziekenhuis weer de mogelijkheid heeft om de aangeboden diensten te verbeteren. Men wordt aangemoedigd om gebruik te maken van de geboden mogelijkheden. De bussen wordt op reguliere basis geopend en er zal steeds teruggekoppeld worden met belanghebbenden.

In de commissie zitten de oud- gedienden, voorzitter, Nasiema Joemmanbaks (arts) Wilma Plein (verpleegkundige), Hendrina Wolff (verpleegkundige), Joyce Dawson (Voorzitter Stichting Ypsilon Suriname) en PCS- medewerkers Mario Kwasie & Camille Essed.

  1. pcs 5
  2. klachten 4
  3. centrum 3
  4. suriname 3
  5. psychiatrisch 2