1. vorige
  2. volgende

Het Onderdirectoraat Technische Diensten van het Ministerie van Onderwijs heeft

PARAMARIBO - Het Onderdirectoraat Technische Diensten van het Ministerie van Onderwijs heeft geconstateerd dat er geen probleem is met het ijzeren hekwerk op OS Latour 1, waarmee leerkrachten moeite hebben. Er is daarom geen aanleiding om tot verwijdering daarvan over te gaan. Dat zegt afdelingshoofd Julius Pahalwankhan. 

Vorige week vrijdag oriënteerde een team van de afdeling zich op de school, nadat leerkrachten aan de Ware Tijd te kennen gaven dat het hekwerk een gevaar te vinden. Pahalwankhan vertelt dat de brandweer, na inspectie op verzoek van het ministerie, ook heeft geconstateerd dat het goed zit met de veiligheid. "Technisch is er niets mis. Er zijn voldoende vluchtwegen."

Enkele leerkrachten deden de afgelopen week hun beklag over de ijzeren constructie die het schoolhoofd volgens hen zonder afstemming heeft laten plaatsen. De onderwijsgevenden vinden het ook lastig dat de sleutels van het hek bij de directrice blijven en eerst bij haar terecht moeten om naar buiten te gaan.

Op de vraag van de Ware Tijd over er sprake is van een communicatieprobleem tussen het schoolhoofd en de leerkrachten, wil Pahalwankhan niet reageren omdat het niet valt onder zijn afdeling. Hij verwees de krant naar het Bureau Lager Onderwijs dat niet bereikbaar was voor een reactie.

 
  1. leerkrachten 4
  2. pahalwankhan 3
  3. ministerie 2
  4. onderwijs 2
  5. geconstateerd 2