1. vorige
  2. volgende

Koperdieven ruïneren telecommunicatienetwerk

De politie heeft zeven personen aangehouden voor hangkabeldiefstallen. De criminelen zijn opgesloten en worden verdacht van gekwalificeerde diefstal en heling.
Deze onverlaten hebben het tot hun beroep gemaakt om hangkabels van het telecommunicatiebedrijf Telesur te stelen. De hangkabels dienen voor telefoon- en internetverbindingen. In de laatste weken zijn in stad en district honderden meters kabel gestolen. De criminelen ontdoen de kabel van het plastic omhulsel en verkopen het koper, dat van hoogstaand kwaliteit is.


De politie meldt dat de dieven via de masten komen bij de kabels en vervolgens delen hiervan afknippen en meenemen. Deze kabeldiefstallen ontregelen het bel- en internetverkeer, dat in sommige gevallen zelfs wegvallen. De politie wijst erop dat het economisch leven ontwricht raakt door deze handelingen. Ook studenten die via het internet aan informatie moeten komen ondervinden last van deze diefstallen. Hulpverlenende diensten waaronder de brandweer, politie en ambulance kunnen ook niet gebeld worden in gebieden waar de telecommunicatiefaciliteiten door deze diefstallen zijn weggevallen.

De burgerij wordt gevraagd haar medewerking te verlenen en gelijk de politie te verwittigen als zij personen verdacht bezig ziet bij de masten of hangkabels. U kunt gratis bellen op de nummers 115 of 179. Ook Telesur kan gebeld worden, op het nummer 472222.

  1. politie 5
  2. hangkabels 3
  3. personen 2
  4. criminelen 2
  5. verdacht 2