1. vorige
  2. volgende

Ee politie roept de samenleving op om het probleem van kabeldiefstallen te helpen

PARAMARIBO - Ee politie roept de samenleving op om het probleem van kabeldiefstallen te helpen indammen. Hij zegt dat bij masten van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) in verschillende gebieden honderden meters kabel zijn gestolen. “Hierdoor wordt het telefoon- en internetverkeer gestremd”, aldus Politiewoordvoerder Naarden in gesprek met de Ware Tijd. 

"Als je een auto of personen zomaar nabij een mast ziet in de avonduren, schakel de politie gelijk in. Ga er niet van uit dat het gaat om Telesur-medewerkers. Zij werken over het algemeen overdag en zijn duidelijk herkenbaar aan hun uniform of voertuigen", daat in een woensdag uitgegeven bericht van de politie.

Naarden zegt dat de kabels gewild zijn om het koper dat erin voorkomt, dat vanwege hoge kwaliteit is en voor veel geld wordt verkocht. "Er zijn zogenaamde opkopers van koper, fikse bedragen neertellen en het dooverkopen aan goudsmeden."

De politie rekent op de samenleving, omdat zij zelf de dupe worden van de diefstallen. Door het uitvallen van het belverkeer kunnen hulpdiensten zoals de brandweer, politie en ambulance niet ingeschakeld worden in geval van calamiteiten.

Inmiddels zijn zeven personen aangehouden en ingesloten voor de kabeldiefstallen. Zij worden verdacht van gekwalificeerde diefstal en heling. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de kabeldiefstallen na middernacht plaatsvinden.
  1. politie 5
  2. kabeldiefstallen 3
  3. samenleving 2
  4. zegt 2
  5. telesur 2