1. vorige
  2. volgende

Werknemer handelsbedrijf vermoedelijk verdronken

Een werknemer van een handelsbedrijf is vermoedelijk verdronken nabij de aanmeersteiger aan de Commissaris Simonspolder. Een boot met drie werknemers is in de Surinamerivier gezonken. Twee arbeiders konden zwemmend de oever bereiken. Dit incident vond gisteravond plaats, meldt de politie voorlichting.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen, dat een schip beladen met cement, omstreeks negen uur in de avond, aanmeerde bij de steiger van het handelsbedrijf. De steiger is voorzien van een betonnen brug die ongeveer 75 meter in de rivier loopt. De drie arbeiders kregen de opdracht om in een boot naar het schip te varen om het vast te maken aan de kade.

Nadat zij het schip vastgemaakt hadden, voeren zijn terug. Er stroomde water in de boot met het gevolg dat deze zonk. De 31-jarige arbeider R.S. en de 25-jarige arbeider A.A. wisten zwemmend de oever te bereiken, maar de derde arbeider bekend als Alex of Boyke is vermoedelijk verdronken. De politie van de afdeling Maritiem is ingeschakeld. Tot vroeg in de ochtend is de zoekactie naar de drenkeling doorgegaan. Het bedrijf heeft ook twee vaartuigen ingezet om mee te helpen zoeken, maar tot nu toe is er geen resultaat bereikt.
  1. boot 3
  2. schip 3
  3. arbeider 3
  4. handelsbedrijf 2
  5. vermoedelijk 2