1. vorige
  2. volgende

Surmac financiert voor US$ 4,7 miljoen EBS onderstation

Surmac zal een onderstation voor US$ 4,7 miljoen voorfinancieren voor de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Het gebouw komt te staan aan de Martin Luther Kingweg (Highway) in de omgeving van mast 54. Het onderstation wordt in het eerste kwartaal van 2015 opgeleverd.

Deze Public Private Partnership (PPP) is deze maand getekend. EBS directeur Willy Duiker zegt dat deze overeenkomst als voorbeeld kan dienen voor andere ondernemingen om te investeren in een duurzame en betrouwbare infrastructuur.
Het onderstation zal Surmac de mogelijkheid bieden om voldoende stroom beschikbaar te hebben voor haar nieuwe onderneming. Bedrijven en burgers in het gebied zullen meer energie tot hun beschikking hebben omdat slechts een deel van de energie door Surmac zal worden gebruikt.

Dit onderstation stelt de EBS in staat een beter energiemanagement te voeren in het gebied. Bij storingen en of onderhoudswerkzaamheden bestaan dankzij dit nieuw onderstation meer mogelijkheden om de stroom om te leiden. Omliggende buurten van het Martin Luther Kingweg onderstation zullen hierdoor minder last ondervinden van stroomonderbrekingen, zegt de EBS.

  1. onderstation 6
  2. ebs 4
  3. surmac 3
  4. luther 2
  5. kingweg 2