1. vorige
  2. volgende

De traditionele rode bussen van het Leger des Heils zijn zoals elk jaar tegen

PARAMARIBO - De traditionele rode bussen van het Leger des Heils zijn zoals elk jaar tegen deze periode nu weer zichtbaar in stad en district. Deze markeren de kerstpottenactie van de kerkorganisatie die vrijdag van start ging bij het Vailliantsplein, Spanhoek. Het is de negentigste keer dat de kerstpottenactie wordt gehouden. 

De gemeenschap is tot en met 21 december in de gelegenheid om een vrijwillige donatie te doen in zo een rood busje dat op centrale plekken geplaatst wordt. Met de totale opbrengst worden er rond de kerstperiode pakketten met basislevensmiddelen aangeschaft voor sociaal zwakkeren. Vorig jaar was de opbrengst negentigduizend Surinaamse dollar. De organisatie mikt er op om dit jaar ook rond dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Majoor Vilece Thomas benadrukte de noodzaak van het doneren. "Christmas is about joy and care. You need to love yourself, but also think about the ones who are less fortunate." Namens de organisatie deed Thomas de eerste donatie van SRD 100. Zijn actie werd gevolgd door andere leden en overige aanwezigen. Het was de bedoeling dat Haukes N.V. de eerste donatie zou doen, maar de directeur van het bedrijf kon niet aanwezig zijn. Het is niet bekend hoeveel het bedrijf zal doneren.  

De rode 'geldpotten' zijn op diverse locaties in Paramaribo, Lelydorp, Pontbuiten en Nieuw Nickerie. Enkele plekken waar de potten komen te staan zijn Harkinbank, DSB bank en filialen, Tulip supermarkt, Choice supermarkt en Kirpalani.   
  1. jaar 3
  2. donatie 3
  3. paramaribo 2
  4. rode 2
  5. kerstpottenactie 2