1. vorige
  2. volgende

Coroniaanse jongeren leren over ict

Het Cultureel Centrum Coronie (CCC) heeft al ruim drie jaar een moderne computer hub, maar de belangstelling van Coroniaanse jongeren voor de ict is tot op dit moment beperkt gebleven. Om daar onder andere verandering in te brengen, is er een ict-open dag gehouden in Totness, onder de naam Coronie Connected.

Districtscommissaris Harold Sijlbing van Coronie is tevreden met het verloop van de open dag. Hij noemt de belangstelling van jongeren “goed”. Sijlbing zegt aan Starnieuws dat hij heeft gemerkt dat de behoefte aan meer informatie duidelijk is gebleken.

Er zijn diverse demonstraties en presentaties gegeven. Er is ook uitgebreid informatie verstrekt over trainingen, social media en computerreparaties. Sijlbing beschouwt de open dag als een start van de ict-groei in zijn district. Hij hoopt dat de jeugd nu echt gebruik zal maken van de 30 computers die staan in het CCC-gebouw.

Als directe follow-up komt er een ict-werkgroep die activiteiten moet gaan plannen en uitvoeren voor de Coronianen, jong en oud. NV Didacticum heeft de open dag georganiseerd samen met diverse ict-bedrijven, het commissariaat Coronie en het CCC.

  1. ict 5
  2. coronie 4
  3. open 4
  4. dag 4
  5. ccc 3