1. vorige
  2. volgende

Politie doet diverse aanhoudingen

Drie illegalen aangehouden met drugs
De politie van het Bureau Nieuwe Haven heeft woensdag bij een inval in een appartementencomplex, vier mannen aangehouden. De agenten hebben ook 500 gram marihuana (‘jami’) in beslag genomen.

Drie van de verdachten zijn Guyanezen die illegaal in Suriname zijn. Na voorgeleiding zijn deze mannen ter zake overtreding van de Wet Verdovende Middelen en illegaal verblijf in Suriname in verzekering gesteld. De vierde verdachte, een Surinamer, is na verhoor heen gezonden.

Drie opgesloten voor diefstal
De 39-jarige Braziliaan Pereira F, alias ‘Touwtje’, de 28-jarige Ritis B. en de 16-jarige S.K. zijn opgesloten in verband met de beroving van de werkgever van S.K.

Op vrijdag 24 oktober is de werkgever op een adres aan de Hoogestraat beroofd van zijn geld, zaktelefoons en zijn bestelbus. Kort na de beroving is de bus onbeheerd terug gevonden. Tijdens het onderzoek is S.K. in beeld gekomen als verdachte. Na zijn aanhouding heeft hij bekend dat hij Pereira en Ritis in de gelegenheid heeft gesteld om zich schuil te houden in de bestelbus van het slachtoffer en hem te beroven.

Ritis heeft een volmondige bekentenis afgelegd en aangegeven dat een Guyanees, een zekere ‘Inglish’ ook betrokken is geweest bij de beroving. De Guyanees wordt opgespoord. Een deel van de buit is teruggevonden.

Tien zeerovers en helers opgepakt
In verband met een zeeroof op woensdag 15 oktober nabij de monding van de Coppenamerivier, hebben de afdeling Kapitale Delicten en de recherche van politie Regio West tien mannen aangehouden.

Bij dit misdrijf zijn, onder meer, buitgemaakt een buitenboordmotor, vis en vaten brandstof. Een deel van de buit is teruggevonden. De verdachten zijn Guyanezen en Surinamers. De jongste verdachte is een 21-jarige Surinamer en de oudste verdachte is een 56-jarige Guyanees. De meeste verdachten zijn woonachtig in Coronie.

De mannen worden verdacht van zeeroof, medeplichtigheid aan zeeroof, diefstal door middel van geweldpleging en heling. Dit meldt de Public Relations van de politie.
  1. jarige 5
  2. mannen 4
  3. verdachte 4
  4. aangehouden 3
  5. politie 3