1. vorige
  2. volgende

Somohardjo en Tamsiran geen commissievoorzitter meer

In De Nationale Assemblee zullen ook wijzigingen komen in de vaste commissies. Pertjajah Luhur (PL) die nu in de oppositiebanken is beland door de breuk binnen de coalitie, zal geen voorzitterschap meer kunnen vervullen van drie vaste commissies.

Somohardjo is voorzitter van de vaste commissie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Handel en Industrie. Ondervoorzitter van PL, Ronny Tamsiran, leidt de vaste commissie van Binnenlandse Zaken. Deze functies zullen de assembleeleden moeten inleveren.

Starnieuws verneemt dat Rashied Doekhie (Mega Combinatie/'NDP) een belangrijke rol toebedeeld zal krijgen bij LVV. Somohardjo zal als voorzitter van de vaste commissie worden vervangen door Doekhie. Somohardjo om een reactie gevraagd, zegt dat hij afwacht tot deze zaak aan de orde komt in De Nationale Assemblee. Diverse personen die door PL geplaatst zijn in functies, zullen worden vervangen. Op drie buitenlandse posten zullen diplomaten terug moeten keren naar huis, onder wie de levenspartner van Somohardjo, Amina Pardi.
  1. vaste 5
  2. somohardjo 4
  3. commissie 3
  4. nationale 2
  5. assemblee 2