1. vorige
  2. volgende

Karta-Bink: ‘Abrahams moet stoppen met bluffen terwijl volk pienaart’

“Abrahams moet stoppen met bluffen, terwijl het volk in armoede leeft”, zo reageerde Ingrid Karta-Bink (PL), desgevraagd op de uitspraken van Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP. Abrahams deed de uitspraken tijdens een structurenmeeting, waarbij hij aangaf dat de oppositiepartijen zich mogen bundelen, maar de NDP nooit zullen tegenwerken. Karta-Bink zegt zulke uitspraken van Abrahams te verwachten. “Je gaat niet zeggen dat je kleiner wordt, je mikt altijd naar het hoogste punt, al gaat het niet goed.” Echter is het volgens de PL’er nu niet de tijd om te staan bluffen, terwijl het grootste deel van de bevolking in armoede leeft. Ze vindt dat de NDP-ondervoorzitter beter met ideeën had kunnen komen over hoe en wat de regering zal doen om verandering te brengen voor de bevolking, meer nog het volk uit de penarie te halen.

Als het aankomt op het winnen van de komende verkiezingen, is Abrahams nog even positief als bij de voorgaande verkiezingen. Volgens de ondervoorzitter vormt de bundeling van politieke partijen geen gevaar voor de NDP. Hij zegt dat partijen die zich bundelen niet dezelfde doelen hoeven na te streven, maar zich bundelen om de grootste partij tegen te werken.

Volgens hem is het nog niet bewezen dat de samenwerking tussen partijen voordeel heeft gebracht. Hij is ervan overtuigd dat zijn partij de verkiezingen weer zal winnen en dat de kleine partijen geen kans maken. Ook maakte hij duidelijk dat de NDP de grootste partij zal blijven.

Dat uit een onderzoek is gebleken dat de president en de regering het gemiddelde cijfer 4 hebben gekregen, laat volgens Edward Belfort (Abop) zien hoe de regering ervoor staat. “Abrahams is nog aan het dromen, terwijl wij in de realiteit leven.” Gekeken naar de problemen in diverse sectoren, onder andere de gezondheidszorg en het onderwijs, is het volgens de Abop’er duidelijk dat het beleid dat deze regering voert, slecht is. Dat partijen zich bundelen, is volgens Belfort niet per se erop gericht om de grootste partij tegen te werken, maar omdat ze dezelfde doelen nastreven. “Als je je bundelt, heb je meer kracht. In het verleden heeft de NDP zich ook gebundeld met andere partijen”, aldus Belfort.

door Kimberley Fräser

  1. abrahams 6
  2. ndp 6
  3. partijen 6
  4. bundelen 4
  5. grootste 4