1. vorige
  2. volgende

Relyveld heeft al 5000 grondbeschikkingen uitgereikt

De minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Steven Relyveld, heeft sinds zijn aantreden vorig jaar juni reeds 5000 grondbeschikkingen landelijk uitgereikt. ''Ons doel was om de achterstand snel in te lopen en dat doen wij gewoon. Natuurlijk is dit maar een topje van de ijsberg, maar we gaan er gewoon voor'', zegt de minister.

Relyveld zegt dat er sprake is van een landelijke achterstand. Grondaanvragen van vooral gewone burgers zijn onder andere decennialang blijven liggen. De bewindsman meent dat er meer mankracht en betere infrastructuur nodig is om de grote achterstand in te lopen. ''Maar dat weerhoudt ons niet om verder te gaan, omdat dit in het belang is van de Surinaamse gemeenschap'', stelt hij.

Aan de ene kant wordt de achterstand langzaam maar zeker ingelopen, maar aan de andere kant komen ook steeds nieuwe aanvragen voor percelen binnen, deelt Relyveld mee. Vooral in de districten Commewijne, Para, Saramacca, Brokopondo, Nickerieen Apoera (Sipaliwini) zijn er burgers die jarenlang wachten op hun grondbeschikkingen. In Commewijne is al een deel van de achterstand ingelopen. De overige districten volgen binnenkort, verzekert de minister.

ASP

  1. achterstand 5
  2. minister 3
  3. relyveld 3
  4. grondbeschikkingen 2
  5. lopen 2