1. vorige
  2. volgende

PARAMARIBO

Paramaribo - PARAMARIBO — De Surinaamse Dambond (SDB) heeft een nieuwe sneldamkampioen. Gerson Bendt, die eerder dit jaar landskampioen werd, nam de kroon over van Guno Burleson door zondag tweede te worden in het derde toernooi van de vierledige cyclus. 

In het Imamdi Sportcomplex eindigde hij wel achter winnaar Jerry Sadiek, maar de tweede plek was voldoende om de overall titel in de wacht te slepen. Door runner-up te eindigen in het derde toernooi schreef Bendt nog vier punten toe aan zijn totaal en is met zestien punten niet meer in te halen door de concurentie.

Burleson, die overall met zeven punten tweede staat, haalde geen punten in het derde toernooi. Hij eindigde zondag op de zevende plaats. Alleen de eerste tot en met vijfde plaats halen punten binnen.

Al zou Burleson het vierde tevens laatste toernooi in december winnen, dan nog zou dat niet voldoende zijn om Bendt van de eerste plaats te stoten. 'Bul' zou bij wints in het laatste toernooi hooguit zes punten kunnen halen en overall op maximaal dertien punten komen te staan, drie minder dan het aantal dat Bendt nu heeft.

Jerry Sadiek bezet op de overall standenlijst de derde plek met zes punten. Achter hem volgt Johannes Alfaisi, die zondag vierde werd, met vier punten, evenveel als Winston Fleur. Rinaldo Kemnaad, die zondag derde werd, staat zesde met drie punten, evenveel als Moentazali Nazir en Marcel Oostburg. Santosh bhagwandas en Stanley Mohan hebben tot nog toe elk één punt vergaard.-.
  1. punten 10
  2. toernooi 5
  3. bendt 4
  4. zondag 4
  5. overall 4