1. vorige
  2. volgende

‘Politieke ontwikkelingen niet goed voor stabiliteit’

PARAMARIBO,22 apr – De huidige politieke ontwikkelingen zijn niet bevorderlijk voor politieke stabiliteit, sociale rust en- cohesie, maar dragen juist het gevaar in zich om een versplinterde verdeelde samenleving te veroorzaken, waar mensen elkaar continue wantrouwen en bestrijden voor eigen voordeel. Dit stellen de vrouwen van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Toch is er een lichtpuntje dat direct te maken heeft met de aanstaande verkiezingen.

Surinamers krijgen de kans af te rekenen met politici die land en volk schade berokkenen. In dit licht kunnen de recente politieke ontwikkelingen juist als onderdeel van het politiek en maatschappelijk ontwikkelingsproces dat ‘het Surinaamse volk moet doormaken om te komen tot hoger politiek bewustzijn.’ In 2015 kan dan de juiste keus worden gemaakt bij de verkiezingen. “De huidige politieke coalitie is geen voorbeeld van goed en behoorlijk, transparant bestuur. Zij laat zich leiden door corruptie, hebzucht en ondoordacht beleid. De drang naar politieke macht en -alleen heerschappij van de NDP maakt dat politiek voering in Suriname een dictatoriaal karakter vertoond, wat gevaarlijk is en ons terugwerpt naar de jaren ’80 van de militaire dictatuur”, aldus de SPA vrouwen.

De keus mag niet al te moeilijk zijn voor de kiezer. “De solide politiek sociaal economische basis die gelegd is door het Nieuw Front in de regeerperiode tussen 2000 -2010 begin danig te eroderen en hieraan moet een halt worden toeroepen in 2015. De toekomst van de komende generaties ligt nu reeds in de gevaren zone met het deze regering.”

  1. politieke 5
  2. politiek 4
  3. huidige 2
  4. ontwikkelingen 2
  5. vrouwen 2