1. vorige
  2. volgende

Er lijkt een vreedzame oplossing te komen in het geschil tussen Redi Doti en

PARAMARIBO - Er lijkt een vreedzame oplossing te komen in het geschil tussen Redi Doti en Cassipora om het recreatieoord Blaka Watra. Hoewel er geen definitieve besluiten zijn genomen, staan partijen er positief tegenover het gebied gezamenlijk te exploiteren. Dat zei parlementariër Lesley Artist donderdag in gesprek met de Ware Tijd bij de Nationale Assemblee.  

Het geschil laaide met de komst van de nieuwe Carolinabrug weer op, omdat het gebied dan veel meer bezoekers zal aantrekken en economisch voordeel kan opleveren. Redi Doti had zeven jaar terug nog volledige zeggenschap over de plek, maar toen dorpelingen door een slechte toegangsweg niet meer naar Blaka Watra konden, nam Cassipora het beheer over. Dit viel niet in goede aarde bij dorpelingen van Redi Doti. De bewoners van Cassipora vonden daarentegen dat zij het oord als eerst beheerden.

Artist laat weten dat er onlangs op dorpsbestuursniveau intensief overleg is gepleegd en dat partijen dichter bij elkaar zijn gekomen. Hij zegt dat beide gemeenschappen het met elkaar eens zijn dat Blaka Watra door de nieuwe brug meer economische voordelen zal opleveren. Dit is volgens hem dan ook de reden waarom de dorpen het dispuut zelf willen aanpakken zonder tussenkomst van de overheid.

Kapitein Muriël Fernandes van Cassipora wil de besluiten die informeel zijn genomen eerst met haar dorpelingen bespreken, voordat ze de krant te woord staat. Ze bevestigt wel de gesprekken. Het streven volgens Artist is om volgende week echt "spijkers met koppen te slaan" en daarna met een gezamenlijke verklaring uit te komen. 
  1. cassipora 4
  2. redi 3
  3. doti 3
  4. blaka 3
  5. watra 3