1. vorige
  2. volgende

Nationale Democratische Partij (NDP)-voorzitter Desi Bouterse heeft het afgelopen

PARAMARIBO - Nationale Democratische Partij (NDP)-voorzitter Desi Bouterse heeft het afgelopen weekeinde besprekingen gevoerd met Waldi Nain, voorzitter van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO). De twee leiders hadden zich in Brokobaka, Brokopondo, teruggetrokken om de samenwerking voor de komende verkiezingen te bespreken. 

Gedurende twee marathonsessies zijn ook dringende maatschappelijke vraagstukken besproken, zegt Nain. Woensdag informeerde hij het hoofdbestuur van PDO aangevuld met districtsbesturen over het overleg. Ook het eventueel verheffen van de Sasi Sura gedenk- en herdenkingsdag tot een nationale dag is besproken. "Dat het komt is zo goed als zeker. De PDO heeft naar recht en rede argumenten aangevoerd waaraan geen enkel weldenkend mens voorbij kan gaan. De nationale dag voor de Javanisten is geen eis van de PDO geweest om het samenwerkingsverband met de regerende politieke partij te bezegelen", meent de partijleider.

Het gaat volgens de voorzitter niet alleen om een nationale dag, maar ook om begraafplaatsen voor Javanisten, wat een lang gekoesterde wens is. De javanen moeten volgens Nain niet gezien worden als een homogeen blok. Onder hen tref je de islamitische groep, christenen, javanisten en volgelingen van andere geloofsovertuigingen. Tot heden is het zo dat, als een Javanist komt te overlijden het een lijdensweg is om het ontzielde lichaam te begraven, aldus de PDO-leider.-.

 
  1. pdo 5
  2. nationale 4
  3. partij 3
  4. voorzitter 3
  5. nain 3