1. vorige
  2. volgende

Nederland krijgt woensdag na tweeënhalf jaar weer een ambassadeur in Suriname

PARAMARIBO - Nederland krijgt woensdag na tweeënhalf jaar weer een ambassadeur in Suriname. Op 12 november zal de nu nog zaakgelastigde Ernst Noorman zijn geloofsbrieven aanbieden aan president Desi Bouterse. Dat zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken in de Ware Tijd van vrijdag.   Over de invulling van de Surinaamse ambassadeurspost in Nederland wil Lackin niks kwijt. "Door wie en wanneer deze functie wordt ingevuld ligt aan de president", zegt hij. Van andere bronnen verneemt de krant echter dat hierover reeds een besluit is genomen en dat de benoeming nog vóór 25 november van dit jaar plaatsvindt.

Met de aanbieding van de geloofsbrieven door Noorman komt er een einde aan de moeizame relatie met Nederland sinds de aanname van de Amnestiewet. Dat er sprake was van ruzie, ontkent Lackin. "Wij hadden nooit ruzie. De diplomatieke betrekkingen liepen alleen wat stroef." Dat er van tijd tot tijd een gespannen sfeer heerst tussen de twee landen "zal waarschijnlijk zo blijven", denkt de bewindsman.

Noorman is een van de dertien ambassadeurs uit onder andere Europese landen, waaronder Rusland, die woensdag en donderdag hun geloofsbrieven aanbieden.-.
  1. nederland 3
  2. noorman 3
  3. geloofsbrieven 3
  4. lackin 3
  5. tijd 3