1. vorige
  2. volgende

Bouterse: daden regering op een rijtje zetten

PARAMARIBO/WAGENINGEN, 8 nov – De prestaties van de regering moeten overzichtelijk opgesomd worden. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het is hoog tijd de samenleving te laten weten wat er allemaal is neergezet de laatste vier jaar.

Volgens Bouterse is het niet eenvoudig alles op te sommen wat zijn regering heeft neergezet. “Het is geen eigengereidheid, maar er komt een dag – en ik denk heel gauw – dat we zaken op een rijtje zullen zetten voor ons volk. Ik vind dat het volk een kader moet hebben van waaruit zij beoordeelt. Het volk moet weten dat zij bewust een keuze moet maken, wanneer zij naar de volgende ronde gaat.”

Die volgende ronde is al in het komend jaar, wanneer de algemene verkiezingen gehouden worden. Bouterse sprak in Wageningen, Nickerie, waar het oude Petronella ziekenhuis is gerestaureerd. Hij noemt het herstel in het oude rijstdorp een goed voorbeeld van wat wordt voorgestaan. “We moeten de mensen duidelijk maken dat hoeveel we ons economisch ook zullen ontwikkelen, het belangrijkste is de Surinaamse mens te ontwikkelen.”

  1. bouterse 3
  2. volk 3
  3. regering 2
  4. weten 2
  5. neergezet 2