1. vorige
  2. volgende

Cedric 'Ragga Djong' van Samson is erg blij met het luisterend oor dat voorzitter

PARAMARIBO - Cedric 'Ragga Djong' van Samson is erg blij met het luisterend oor dat voorzitter Desi Bouterse van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft gehad voor zijn noodkreet. Toch denkt Van Samson niet aan terugkeren bij de NDP. "Soms moet je kunnen zeggen: ‘tot hier en niet verder’", zegt hij in gesprek met de Ware Tijd. 

Vooral de manier waarop Clifton 'Limbo' Limburg hem in het praatprogramma 'Bakana Tori' heeft besproken, is voor Van Samson onvergeeflijk. Ragga Djong vindt het onvoorstelbaar dat hij dagenlang het onderwerp van het programma was en dat hij niet de gelegenheid heeft gekregen om hierop te reageren. De uitspraken storen hem vooral, omdat Limburg  ook perschef van het Kabinet van de President is. Waarom er tegen hem niet wordt opgetreden, laat hij in het midden.

Bouterse heeft Van Samson in het gesprek beloofd dat partijleden binnenkort op een partijcongres eventuele ontevredenheid zullen mogen uiten. "Er is heel veel dat misgaat binnen de partij", zegt Van Samson, die ook artiest is. Samson gaat zelf niet. "Ik participeer niet meer in NDP-activiteiten. Ik sta aan de kant en kijk wat er gebeurt."

Ragga Djong is ook 'diep teleurgesteld' in de houding van NDP-parlementariër Melvin Bouva en andere NDP-parlementariërs die jongeren vertegenwoordigen. Zij negeren hun kritiek en doen niets eraan om ontevreden jongeren in de partij te houden. Van Samson had verwacht dat één van hen de moeite zou nemen om te onderzoeken wat het probleem precies is. Hij merkt een nieuwe cultuur binnen de NDP, waarbij critici binnen de partij gemuilkorfd worden.

 

 


  1. samson 7
  2. ndp 6
  3. partij 4
  4. ragga 3
  5. djong 3