1. vorige
  2. volgende

Meteoroloog Oehlers: "Regenbuien nemen vandaag af"

PARAMARIBO - Regenbuien die verschillende buurten in Paramaribo blank hebben gelegd, zullen volgens meteoroloog Roël Oehlers dinsdag afnemen. Woensdag zal het vrijwel droog zijn. Over donderdag kan hij nog niets zeggen.

De regenval sinds zondag is te wijten aan een golfstoring in de atmosfeer, die zich verplaatst van het oosten naar het westen van het land. Hierdoor valt er veel regen in vooral de kustvlakte en delen van het binnenland. "Dinsdag kan Nickerie nog met regen te maken krijgen, maar naarmate de dag vordert zal die afnemen."

De Meteorologische Dienst meldde maandag op haar website dat het bewolkt zal zijn met van tijd tot tijd buien, soms met onweer en sterke windstoten. De wind varieert tussen noordoost en oost, met snelheden tussen nul en 25 kilometer per uur. Af en toe een toename in snelheid, en ook kort vóór en tijdens buien, soms tot 35 kilometer per uur.

Op sommige plaatsen zijn de buien zwaar. "Naarmate de avond vordert zullen deze minder worden, vooral in het noordoosten. Aan het einde van de nacht ontstaat er nevel, mogelijk mist, in bepaalde gebieden." Volgens de weerkundige is april de overgangsperiode van de kleine droge tijd naar de grote regentijd, die tot en met juli duurt.

  1. tijd 3
  2. buien 3
  3. paramaribo 2
  4. dinsdag 2
  5. regen 2