1. vorige
  2. volgende

Met modern brandblusvoertuig veiligheid luchthaven naar categorie 9

PARA - De NV Luchthavenbeheer heeft dinsdag op feestelijke wijze haar nieuwe brandweerwagen officieel in gebruik genomen. De ingebruikname is onder grote publieke belangstelling geschiedt in de brandweerkazerne te Zanderij. Het voertuig, een Oshkosh Striker T3000, is voor iets meer dan 744.000 US dollar, speciaal gebouwd voor Suriname. De brandbluswagen behoort volgens Vijay Chotkan, directeur van NV Luchthavenbeheer, tot één van de meest moderne bluswagens.

De brandweerwagen staat al sinds 7 februari op de Johan Adolf Pengel Luchthaven, maar is door diverse omstandigheden nu pas in gebruik genomen. De brandweerlieden moesten eerst getraind worden in omgaan met deze specifieke brandweerwagen. De bluswagen is de tweede die in een periode van ongeveer een jaar is aangekocht. Chotkan noemt de aanschaf van het nieuwe voertuig een duurzame investering. Hij stelt dat de luchthaven hiermee een mijlpaal heeft bereikt.

We hebben niet geïnvesteerd voor vijf, maar voor twintig jaar en misschien zelfs langer, als wij er zuinig mee omgaan", zegt hij optimistisch. Chotkan benadrukt dat deze investering noodzakelijk was. Volgens hem wordt de veiligheidsstandaard van de luchthaven met deze nieuwe aanwinst, verbeterd naar een "naast hogere rang." Minister Edgar Dikan, die de regering vertegenwoordigde, was zeer lovend over de prestaties die de NV Luchthavenbeheer heeft neergezet in de afgelopen periode.

De bewindsman meent dat geloof in eigen kunnen een belangrijk gegeven is om deze doelen te bereiken. "Laten we geloven dat wij ook in moeilijke tijden grote doelen kunnen bereiken." Dikan stelt dat er vanuit de regering alle ondersteuning zal komen om de Surinaamse luchtvaart naar een hoger niveau te trekken. Hij riep de medewerkers op om zeer zorgvuldig om te gaan met het voertuig.

  1. luchthavenbeheer 3
  2. nieuwe 3
  3. brandweerwagen 3
  4. voertuig 3
  5. chotkan 3