1. vorige
  2. volgende

Jairam: ‘Ik zal president Bouterse niet teleurstellen’

Soedeshchand Jairam, waarnemend directeur van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) zegt aan Starnieuws dat hij president Desi Bouterse niet zal teleurstellen. Hij zal invulling geven aan de doelen die de president heeft gesteld voor de rijstsector. Bouterse heeft ervoor gezorgd dat het contract van Jairam verlengd is en maakte dit tijdens dat gesprek kenbaar aan hem.

Jairam merkt op dat de president een goed gesprek met hem heeft gehad en tal van zaken over de rijstsector heeft besproken. “Ik ben zeer tevreden dat de president tijd vrij heeft gemaakt om met mij van gedachten te wisselen en de diverse knelpunten en mogelijkheden van de rijstsector te bespreken. Naast het zaaizaadproject zijn er nog enkele projecten die van de grond moeten komen. We moeten de rijstsector tot grotere hoogte brengen. Tegelijkertijd wordt er ook gewerkt aan kwaliteit en kwantiteit van de productie”, deelt Jairam mee.

Jairam die nu een jaar aanzit, heeft heel wat plannen. Inmiddels heeft het zaaizaadproject zijn succes bewezen. Wanneer de juridische zaken van Prins Bernhardpolder rond zijn, zal dit gebied ook gebruikt worden om zaaizaad te produceren. Daarnaast zal er in mei 72 hectare in cultuur gebracht worden aan zaaizaad. Te Prins Bernhardpolder zal 550 hectare aan zaaizaad geproduceerd worden. Met dit alles op komst, hoopt Jairam dat de landbouwers voorzien kunnen worden van kwalitatief goed zaaizaad. Hierdoor zal de productie en kwaliteit van de natte padie stijgen.

Wanita Ramnath
  1. jairam 6
  2. president 4
  3. rijstsector 4
  4. zaaizaad 4
  5. bouterse 2