1. vorige
  2. volgende

ABOP keurt voordracht Tosendjojo als minister HI goed

De ABOP heeft vandaag op tweede Paasdag in bestuursverband in haar partijcentrum de voordracht van kandidaat-minister voor Handel en Industrie Don Tosendjojo goedgekeurd. Volgens partijvoorzitter Ronnie Brunswijk is de kandidaat goed bevonden. De beëdiging zal woensdag om 10.00 uur plaatsvinden door president Desi Bouterse.

Volgens Brunswjk is de kandidaat capabel en heeft hij een zeker draagvlak. De voordracht van Tosendjojo, die van Marowijne afkomstig is, kan worden gezocht in het feit dat ABOP nu een multi-etnische partij is, zegt de voorzitter. Met vooral de groei van de achterban van Javaanse komaf en de opmars van ABOP in Marowijne en Commewijne is de voordracht van Tosendjojo gerechtvaardigd, meent hij.

Tosendjojo is betrouwbaar en heeft zich loyaal opgesteld binnen de partij. Brunswijk meent dat met de voordracht de positie van de ABOP, politiek gezien, verder versterkt is en dat het geenszins de bedoeling is andere partijen met name Pertjajah Luhur een natrap te geven. De partij groeit en dat is de realiteit.

Bij de beëdiging zal ABOP volgens Brunswijk demonstreren dat zij ook een grote Javaanse achterban heeft. Het beëdigingsfeest zal in Tamanredjo worden gevierd. Ondertussen wordt in coalitieverband verder gekeken naar andere opengevallen posten waar ABOP kan bijdragen tot ontwikkeling van Suriname.
  1. abop 6
  2. voordracht 4
  3. tosendjojo 4
  4. kandidaat 3
  5. brunswijk 3