1. vorige
  2. volgende

Zaalvoetbalkampioen Inter Nacional speelt als titelverdediger haar eerste

PARAMARIBO - Zaalvoetbalkampioen Inter Nacional speelt als titelverdediger haar eerste wedstrijd donderdag tegen Mengão. De kemphanen staan om 21:00 uur voor de eerste maal in een best of three serie tegenover elkaar. Inter gaat voor titelprolongatie en Mengão (recordkampioen met acht titels) is op zoek naar zijn eerste kampioenschap sinds 2007.  

In de algemene ronde wist Inter zijn rivaal geen enkel keer te verslaan. De ploegen kwamen in de eerste ronde op 10 juli niet verder dan 3-3. Mengão zegevierde in de tweede ronde op 25 september met 3-1. Een bekend gezegde is echter: 'play-off time is another time'. Als dat nu ook het geval voor Inter zal zijn, moet nog blijken.

De afgelopen twee jaren stond Inter in de finale tegen zevenvoudig winnaar Styx. Het eerste jaar (2012) stapte Styx als winnaar van het veld. Inter Nacional hoofdcoach, Ghalied Niamut, zegt tegen de Ware Tijd te weten dat prolongatie niet zonder slag of stoot zal gaan.

Zijn team zit daarnaast voor de eerste keer in de afgelopen drie jaren in een positie waarbij herkansing na verlies in de eerste ronde niet mogelijk is. De zaalvoetbalkampioen eindigde de algemene ronde namelijk als nummer drie.

Volgens de spelreglementen komt de winnaar van de wedstrijd tussen de nummers drie en vier uit tegen de verliezer van één en twee. The Lions eindigde als koploper gevolgd door Styx.
  1. inter 6
  2. ronde 5
  3. mengao 3
  4. winnaar 3
  5. styx 3