1. vorige
  2. volgende

Bouterse stuurt groeten terug naar Willem-Alexander

President Desi Bouterse heeft zojuist de geloofsbrieven in ontvangst genomen van de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman. De betrekkingen tussen Suriname en Nederland zijn na twee jaar hersteld. De ambassadeur bracht namens koning Willem-Alexander de groeten over. Staatshoofd Bouterse zei dat het om een historisch moment gaat. Hij is blij dat koning Willem-Alexander de groeten doet. Bouterse stuurde ook groeten terug.

Het staatshoofd merkte op dat er een hele historie achter de rug is, voordat dit plechtige moment is aangebroken. Hij zei dat achter gesloten deuren verder erover zal worden gesproken. Nadat hij de geloofsbrieven in ontvangst nam, trok de president zich terug met de ambassadeur. De plechtigheden vinden plaats in het perscentrum van het kabinet van de president. Acht ambassadeurs bieden vandaag hun geloofsbrieven aan.

Bouterse heeft op 8 september agrément verleend aan zaakgelastigde Noorman om ambassadeur te worden van Nederland in Suriname. De vorige ambassadeur Aart Jacobi werd na de aanname van de Amnestiewet op 5 april 2012 teruggeroepen naar Den Haag. Hij is niet meer teruggekeerd.

Na de plechtigheden zei Noorman kort aan journalisten dat het om een bijzonder moment gaat. Het is volgens hem rechtvaardig dat de relatie op het hoogste niveau is hersteld. Nederland en Suriname hebben een lange historische band. Hij haalde ook de familiebanden aan tussen families in beide landen.
  1. ambassadeur 5
  2. bouterse 4
  3. president 3
  4. geloofsbrieven 3
  5. noorman 3