1. vorige
  2. volgende

AZP treft hygiënemaatregel voor verplegend personeel

PARAMARIBO - Het verplegend personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) draagt niet meer het witte verpleeguniform in het ziekenhuis, maar een speciaal werktenue. Dit is één van de hygiënemaatregelen die het ziekenhuis heeft genomen, zegt algemeen directeur Claudia Redan tegen de krant.

De directeur vertelt dat de gespecialiseerde afdelingen die ISO-health gecertificeerd zijn zich moeten houden aan protocollen en richtlijnen. "Het werktenue is onderdeel daarvan." Er is in 2016 een veranderproces ingezet bij de verpleging. Daarom is er een speciaal werktenue ontworpen. De veranderingen hebben te maken met de transformatie van het AZP naar een Academisch Medisch Centrum.

Ook het administratief personeel gaat anders gekleed. Het is afgestapt van het traditionele grijs-wit dat in alle ziekenhuizen wordt gedragen. Daphinia Mers van de 'Commissie nieuw uniform' vertelt in een informatiefilm dat het administratief personeel met het donkergroenepak en mintgroen onderhemd representatief voor de dag wil komen. Mers zegt dat mintgroen de kleur van het gebouw aangeeft en ook staat voor vruchtbaarheid.

In een eerder interview zei Redan dat het ministerie van Financiën groen licht heeft gegeven om te beginnen met de renovatie van het beddenhuis die is geraamd op 14,5 miljoen US dollar. Ook zal er een nieuw operatie-complex verrijzen en zal de afdeling Intensive Care worden uitgebreid. De renovatie van het oude gebouw is vorig jaar mei gestart. De directeur zei toen dat door beperkte financiële middelen het gebouw de laatste jaren slecht is onderhouden. Verder gaf ze aan dat protocollen geëvalueerd en waar nodig aangescherpt zullen worden

  1. personeel 3
  2. ziekenhuis 3
  3. werktenue 3
  4. directeur 3
  5. gebouw 3