1. vorige
  2. volgende

Getuige in gijzeling genomen door rechter

Een militair die op de rechtszitting van donderdag moest getuigen in een verkeersongeval, weigerde in te gaan op vragen die rechter Danielle Karamatali aan hem stelde. De rechter merkte op dat de weigering door de getuige ongegrond is en dat zijn getuigenis noodzakelijk is in deze zaak. Karamatali gaf de opdracht om de man in gijzeling te nemen.

De verdachte Jagdiespersad H. (47) staat terecht in deze zaak. Aan de Lalarookhweg had hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt, waarbij het slachtoffer het leven liet. Dit gebeurde op 15 december 2013. De getuige verklaarde dat hij zelf benadeelde was en dat niemand, zelfs de politie niet, hem hulp heeft geboden. Hij is financieel benadeeld en wilde zijn verhaal kwijt. Karamatali attendeerde de getuige erop dat hij als getuige gehoord zou worden in deze zaak en dat zijn kwestie weer iets anders is. De getuige die geïrriteerd was, had geen oor hiervoor en bleef erbij dat hij geen verklaringen zou afleggen. De rechter stelde deze zaak uit naar de zitting van 11 december.

De verdachte was als bestuurder van een pick-up en veroorzaakte de aanrijding ter hoogte van Huize Ashiana. Hij had de 19-jarige A.M. aangereden en hem in hulpeloze toestand achtergelaten. Het lukte de politie om de verdachte aan de Coesewijnestraat klem te rijden en aan te houden. Bij het afnemen van de zogenaamde blaastest op die dag bleek Jagdiespersad H. 620 mg aan alcohol in zijn bloed te hebben, veel meer dan de wettelijk toegestane 220 mg.

Wanita Ramnath

  1. getuige 5
  2. zaak 4
  3. rechter 3
  4. karamatali 3
  5. verdachte 3