1. vorige
  2. volgende

De Nederlandse misdaadjournalist John van de Heuvel denkt niet dat zijn

PARAMARIBO - De Nederlandse misdaadjournalist John van de Heuvel denkt niet dat zijn inreisverbod voor Suriname te maken met de zaak van de zevenjarige Nishayad Nabi waar hij voor zijn televisieprogramma ‘Ontvoerd’ bij betrokken was. Volgens hem heeft het te maken met zijn voornemen om binnenkort naar Suriname te komen om een journalistiek portret te maken over de presidentskandidaten, waaronder Desi Bouterse. 

In gesprek met de Ware Tijd zegt Van den Heuvel dat hij zeer verbaasd is over het bericht dat hij begin deze week via de KLM kreeg dat hij niet welkom is in Suriname. "Ik kom al sinds 1992 in Suriname. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik hoop dat de Surinaamse ambassade in Den Haag snel duidelijkheid geeft", aldus Van den Heuvel die het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ingeschakeld om opheldering te krijgen.

Wat betreft de zaak Nishayad Nabi zegt Van den Heuvel alle informatie te willen geven aan de Surinaamse justitiële autoriteiten. "Ik heb in deze zaak niks te verbergen. Ik wil alle vragen beantwoorden en dat heb ik ook aan een rechercheur gezegd."

Hij denkt eerder dat het te maken heeft met zijn eerdere kritische berichtgeving over Desi en Dino Bouterse  "Het enige dat ik me nu kan voorstellen is de dat het de familie Bouterse niet goed uitkomt als ik over hen ga publiceren", aldus Van den Heuvel.  
  1. heuvel 5
  2. suriname 4
  3. zaak 3
  4. bouterse 3
  5. nederlandse 2