1. vorige
  2. volgende

PL gedenkt ook deze Ramadan ruim 200 moskeeën

Indachtig haar traditie, zal de Pertjajah Luhur (PL) ook deze Ramadan ruim 200 moskeeën in Suriname gedenken. Volgens het gotong-royong-systeem zullen partijleden en –sympathisanten middelen verzamelen om de religieuze organisaties een levensmiddelenpakket aan te bieden. Ramadan is een heilige maand voor moslims, tijdens welke zij zullen vasten.

PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft een beroep gedaan op partijleden om een vrijwillige bijdrage te leveren. “Het gaat niet om het bedrag, het gebaar is belangrijk. Uw bijdrage zal ook helpen. Het maakt niet uit in welke vorm, groot of klein. Het gaat om de gotong-royong-gedachte”, stelt hij. Vandaag start de PL met de distributie van de pakketten. Kernbesturen zullen die ochtend de handen uit de mouwen steken om gezamenlijk de levensmiddelen te verpakken en distribueren.

Landelijk is er een aantal moskeeën geïdentificeerd, dat een pakket zal ontvangen. In Nickerie gaat het om ongeveer 30 organisaties, Saramacca 11, Coronie twee, Wanica 66, Para 11, Commewijne 44, Moengo vier en Paramaribo 39. In het pakket zitten onder meer rijst, bami, spijsolie, uien, aardappelen, knoflook, suiker, stroop, thee, koffie en creamer. Verschillende bedrijven hebben rijst geschonken, terwijl andere sportdranken en zeep hebben bijgedragen. Uit Nederland is spijsolie, uien, aardappelen en knoflook gedoneerd.

Somohardjo doet een beroep op de samenleving om ook tijdens deze Ramadan medeleven te betuigen met degenen die vasten. De islam is - na het christendom - de tweede grootste religie in de wereld. Met ruim 209 miljoen moslims en 800.000 moskeeën is Indonesië het grootste moslimland ter wereld. Tijdens de Ramadan vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang.
  1. ramadan 4
  2. moskeeen 3
  3. moslims 3
  4. vasten 3
  5. gaat 3