1. vorige
  2. volgende

‘Ik wil nog naar school’

PARAMARIBO- De smeekbede van Clyde M. alias Baasje dinsdag aan rechter Dinesh Sewratan om hem niet terug naar de cel te sturen, mocht niet baten. Hij kreeg een straf van twaalf maanden onvoorwaardelijk, met aftrek van voorarrest. Die straf was conform de eis van officier van justitie Rayshree Koendan.

'Baasje' heeft op 6 februari met anderen, die nu ook in de gevangenis zijn, negen mobiele telefoons, een paar slippers, een gouden halsketting en SRD 320 gestolen uit de kleedkamers van het Franklin Essed Stadion. Ze sloegen, terwijl de voetballers op het veld stonden, het slot van de kleedkamer kapot en maakten de spullen buit.

Baasje kreeg vier mobieltjes. Hij verkocht ze in zijn woonwijk Frimangron voor ruim SRD 900 waarmee hij een paar gympies van SRD 550 kocht. De rest van het geld heeft hij met vrienden verbrast. Een oplettende buurtbewoner vond het vreemd dat Baasje ineens zoveel geld en telefoons had en bracht hem naar de politie die hem gelijk aanhield.

De verdachte heeft alle belastende verklaringen van zijn medeverdachten op een eerdere zitting tegengesproken. "U kunt mij geloven meester. Ik mag niet jokken want anders zal God mij straffen", riep hij, maar later sprak hij zichzelf tegen. "Ik vraag om verzachting. Ik wil niet in de criminaliteit. Ik wil nog naar school. Ik ga dit nooit meer doen."

Sewratan: "Je kunt maximaal een straf van zes jaar en een boete krijgen. Ik geef je twaalf maanden. In de gevangenis moet je goed nadenken over je verdere leven zodat je een ander mens wordt wanneer je vrijkomt."

  1. baasje 3
  2. straf 3
  3. srd 3
  4. kreeg 2
  5. twaalf 2