1. vorige
  2. volgende

Tweede Michelin-ster voor chefkok Soenil Bahadoer

De Surinaams-Hindoestaanse chefkok Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen heeft vanavond een nieuwe tweede Michelin-ster ontvangen. Dit jaar zijn er 19 restaurants met twee sterren en 97 met één ster bekroond. Van hen maakte Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen de meeste indruk schrijft De Telegraaf.

De prestigieuze Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening in de befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin. Een beperkt aantal restaurants in elke gids wordt aangeduid door drie, twee of één sterren. Deze gelden als belangrijke waardebepaling voor gastronomische kwaliteit.

Soenil Bahadoer, geboren in Suriname, komt uit een traditioneel Hindoestaans gezin. Het gezamenlijk maaltijden bereiden is zijn belangrijkste activiteit van de dag. Het enthousiasme voor koken is daar ook ontstaan. Op de koksschool sprong Soenil er al snel uit. Recepten interpreteerde hij op zijn eigen wijze. Creativiteit in combinatie met een gedegen basiskennis vormden Soenil’s bagage voor een toekomst als kok.

Volgens de krant nam Bahadoer met betraande ogen op het podium zijn tweede ster in ontvangst. ,,Zo zie je hoe je met hard werken vanuit helemaal niets toch veel kunt bereiken. Dat kan met eten. Dit is geweldig”, aldus een zeer geëmotioneerde chef tegenover een zaal vol collega’s en belangstellenden. Bron: De Telegraaf.

  1. soenil 4
  2. bahadoer 4
  3. ster 4
  4. michelin 3
  5. restaurants 3