1. vorige
  2. volgende

Na de teleurstelling van zaterdag

PARAMARIBO - Na de teleurstelling van zaterdag, is de Surinaamse zwemster Evita Leter sterk teruggeveerd. Ze heeft zich maandag geplaatst voor de finale van de 50 meter schoolslag tijdens de 22ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso) in Veracruz, Mexico. 

Leter kwam zaterdag voor het eerst in actie, maar had het niet makkelijk. Door een vertraging moest ze vrijdag overnachten in Mexico Stad en kon ze pas zaterdagochtend doorreizen naar Veracruz. Leter ging vanuit de luchthaven naar het zwembad en klokte 1:16,22 op de 100 meter schoolslag, waardoor ze de finale niet haalde.

Op de 50 meter schoolslag deed de uitgeruste Leter het veel beter. Ze tikte als tweede aan in de eerste serie (vierde overall) in 32, 85 seconden. De snelste tijd (32,21) werd neergezet door de Mexicaanse Byanca Rodriguez. De finale is maandagavond.

Ook Renzo Tjon A Joe heeft zich voor de finale geplaatst. Op de 50 meter vlinderslag werd hij tweede in de derde serie in 24, 40 seconden. Tjon A Joe had zich zaterdag, op de eerste zwemdag, al geplaatst voor de finale van de 100 meter vrije slag en werd toen vijfde.

Chinyère Pigot miste maandag op 0,13 seconden de finale op de 100 meter vlinderslag. Ze eindigde als negende overall in 58, 36. Arianna van der Pool van de Bahama's ging met een tijd van 55,55 als snelste over naar de finale.

Zuhayr Pigot registreerde op de 50 meter vlinderslag een tijd van 24, 96 seconden. Daarmee eindigde hij in een deelnemersveld van achttien man op een gedeelde twaalfde plaats.

 
  1. finale 7
  2. meter 7
  3. leter 4
  4. seconden 4
  5. zaterdag 3