1. vorige
  2. volgende

De zwemfinales van de 22-ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso)

PARAMARIBO - De zwemfinales van de 22-ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso) vinden maandagavond geen voortgang. Evita Leter (50 meter schoolslag) en Renzo Tjon A Joe (50 meter vlinderslag) behoren tot de zwemmers die aan de start zouden moeten verschijnen. 

Desney Romeo, die in Veracruz, Mexico zit om namens de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) verslag te doen van de Spelen, geeft de Ware Tijd desgevraagd door dat het besluit is genomen wegens klimatologische omstandigheden. "Er gaat vanavond een heel zware wind staan. Om die reden heeft de organisatie bepaald de finales te schrappen", legt hij uit. Er wordt gesproken over snelheden van 50 kilometer per uur.

Volgens Romeo stond er 's morgens toen de series werden gezwommen al een aardige bries. "We zijn aan de zee en het waait behoorlijk." Het woei op gegeven moment zo hard dat het elektronische scorebord naar beneden werd gehaald, omdat het gevaar bestond dat het zou omkieperen.

Tijdens een persconferentie om half vijf 's middags (half acht 's avonds in Suriname) zal de organisatie meer informatie geven en zal ook duidelijk worden wanneer de finales zullen worden ingehaald. Romeo verduidelijkt dat er slechts sprake is van een harde wind en geen storm.
  1. romeo 3
  2. spelen 2
  3. meter 2
  4. suriname 2
  5. wind 2