1. vorige
  2. volgende

Deelnemers 50ste AVD maken er een feest van

Het was feest op de eerste dag van de Avondvierdaagse (AVD). In vrolijke kleuren uitgedost, zingend en dansend trokken de groepen langs de 15 km lange route door Paramaribo-zuid. Hoewel Purcy Oliveira, voorzitter van Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), aangaf dat de vijftigste editie niet uitbundig gevierd zou worden, hebben de ruim 5000 lopers een feestje van het wandelen gemaakt.

"50 jaar, dat is waar", werd in verschillende melodieën gegoten en op creatieve wijze geschilderd op de spandoeken. Bij de verschillende hotspots gaven de groepen flamboyante shows weg tot groot genoegen van de toeschouwers.De ziekenhuizen waren goed vertegenwoordigd. Ook de politieke partijen ABOP ende NDP waren groot vertegenwoordigd. De NPS die ook van de partij is, zegt te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Verschillende buitenlandse groepen nemen ook deel aan de AVD. De Haïtianen oogstten veel bekijks met hun zang en kleding.

Oliveira zegt dat de BVSS iets duurzaam aan de gemeenschap wil schenken: een trim- en wandelloopbaan compleet met toestellen. De fondsen hiervoor worden onder andere geworven uit een loterij. "Pas wanneer we veel geld hebben, zullen we uitbundig feestvieren." Oliveira hoopt dat er meer gedaan zal worden om de wandelsport te ontwikkelen. "Iedereen doet wat. Er is behoefte aan samenwerking, er moet een platform komen. Want zoals het nu gaat merken we dat het niet effectief is. Mensen blijven dik worden en ontwikkelen andere ziektes door het niet bewegen."
  1. groepen 3
  2. oliveira 3
  3. avd 2
  4. bvss 2
  5. uitbundig 2