1. vorige
  2. volgende

Rond de dertig bedrijven uit het Koninkrijk der Nederlanden maken deel uit van

PARAMARIBO - Rond de dertig bedrijven uit het Koninkrijk der Nederlanden maken deel uit van een handelsmissie die 26 en 27 november Suriname aandoet. Vanuit Suriname doen ongeveer vijftien bedrijven mee. Dat maakte Peter Oerlemans van InterExpo Caribbean dinsdag bekend tijdens een persconferentie.  

Vanuit het koninkrijk gaat het om bedrijven uit Nederland, inclusief de Caribische gemeenten Bonaire, St. Eustatius , Saba en de zelfstandige landen Curaçao, Aruba en St. Maarten. Doel van de missie is de het bedrijfsleven  uit het koninkrijk aan Suriname te koppelen. Tijdens de twee dagen vindt er een congres plaats en er is een 'matchmaking' bijeenkomst. Oerlemans verwacht dat het aantal deelnemende bedrijven de komende dagen nog zal groeien.

De Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman, die actief betrokken is bij de organisatie, is blij met het initiatief. Hij constateert dat er in ieder geval van bedrijven uit 'Europees' Nederland de laatste jaren behoorlijke belangstelling is om zaken te doen in Suriname. Ook vanuit Suriname is die animo er. "De behoefte aan samenwerking is wederzijds", aldus Noorman.

Dat hij sinds vorige week formeel als ambassadeur kan functioneren, zal de Nederlandse belangstelling nog vergroten verwacht hij. "Vooral bedrijven die Suriname niet kennen hebben behoefte aan begeleiding. Ze vinden het dan belangrijk dat er een ambassadeur is."

                                                                                                                                                                                                               
  1. bedrijven 6
  2. suriname 6
  3. koninkrijk 3
  4. ambassadeur 3
  5. oerlemans 2