1. vorige
  2. volgende

Para klaar voor presidentieel staatsbezoek uit India

Wie dit weekend langs de Indira Gandhi- en de Kennedyweg is geweest, zal vast wel hebben opgemerkt dat er extra werkbeweging was. Para is het grensdistrict tussen Suriname en het buitenland vanwege de Internationale Luchthaven, dus zullen de hoge gasten daar arriveren. Het district is daarom extra schoongemaakt en mooi versierd om een goede indruk te maken op de presidentiële delegatie uit India.

Medewerkers van commissariaat Para hebben hun handen vol aan het opruimen van alle troep die uit auto's van voorbijgangers wordt gedumpt. Alle zwerfvuil wordt dagelijks verzameld en afgevoerd, de bermen worden extra gemaaid en opgevuld met krascowzand, de bloemen en palmen kregen ook extra zorg, het wegmeubilair werd opnieuw geverfd en bermen pleinen en plantsoenen worden nu nog versierd. De meeste werkzaamheden zijn eigenlijk regulier, maar er werd toch extra schoongemaakt tot in de naadjes, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC Para)

Ontvangst delegatie
Op de luchthaven en op Onverwacht zijn er voor dinsdag activiteiten gepland voor de komst van president Ram Nath Kovind. Culturele groepen uit Para zijn bij deze speciale gelegenheid gecontracteerd voor optredens. Vanaf 17.00 uur zullen 21 saluutschoten worden gelost om de 3 seconden, nabij Zanderij. Bewoners van de omliggende dorpen en plantages worden hiervan op de hoogte gesteld.

De scholen in Para zijn ook betrokken bij de ontvangst. Op drie locaties langs de Kennedy- en de Indira Ghandiweg zullen leerlingen in uniform staan om de delegatie te begroeten. Zij krijgen elk een kleine Surinaamse vlag en een vlag van India. Op Onverwacht wordt er een tussenstop gemaakt voor culturele optredens en begroeting van de schoolkinderen. Bij vertrek van de delegatie op donderdag, zullen deze schoolkinderen weer staan voor het uitwuiven van de delegatie.

Wegomlegging
Op dinsdag 19 mei zal de politie aanwijzingen geven aan weggebruikers voor een verkeerswijziging nabij Centrum Onverwacht. Op die dag zal tussen 17.00 uur en 19.00 uur het verkeer vanuit Paramaribo, rijrichting Zanderij, via de Damstraat- Mabostraat-Dahlbergstraat omgeleid worden. Het verkeer vanuit Zanderij, rijrichting Paramaribo, zal via de Akrumstraat-Denswilstraat-Kensenhuisstraat zijn route vervolgen.
  1. extra 5
  2. para 4
  3. delegatie 4
  4. onverwacht 3
  5. uur 3