1. vorige
  2. volgende

Kinderhuis Nos Kasita wordt geen eigenaar van het nieuwe onderkomen in Hanna’s

PARAMARIBO - Kinderhuis Nos Kasita wordt geen eigenaar van het nieuwe onderkomen in Hanna’s Lust, maar krijgt het voorlopig voor vijf jaar in bruikleen. Aan het einde van deze termijn moet er verlenging worden aangevraagd. “Aan ons is gezegd dat we na die vijf jaren niet zomaar verwijderd zullen worden. Een voorwaarde is wel dat we het gebouw goed onderhouden”, zegt directrice Charlotte Dakriet van Nos Kasita. 

Het huurpand aan de Indira Ghandiweg waarin het tehuis eerder zat, is in juli vorig jaar afgebrand. De kinderen zijn sindsdien ondergebracht in het gebouw van de Volkshogeschool Naks in Lelydorp. Doordat de overeenkomst tussen Nos Kasitas en het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvestiging (Sozavo) nog niet is onderkend, kunnen onder meer de kinderen nog niet verhuizen. Dakriet zegt dat ze de overeenkomst pas kort vóór de opening vorige week woensdag heeft gekregen.

"Ook begrepen we een paar dingen niet en wilde hierover duidelijkheid, want het leek alsof we na die vijf jaren uit het gebouw gezet zouden worden.  Maar nadat we vrijdag  een gesprek hadden met een vertegenwoordiger van Sozavo, was het duidelijk dat we verlenging mogen aanvragen en we zijn hiermee akkoord gegaan ", zegt Dakriet. Zij zal binnenkort de overeenkomst tekenen en vervolgens met de kinderen naar verhuizen. Zij weet niet of de periode van vijf jaar een standaardtermijn voor verlenging wordt.

Een tegenvaller voor Dakriet is, dat er niet mag worden bijgebouwd, omdat de overheid het gebouw in de oorspronkelijke staat wil houden. Er waren echter plannen om een kantoor en bibliotheek op te zetten, zegt Dakriet tegen de Ware Tijd.
  1. dakriet 5
  2. gebouw 4
  3. zegt 4
  4. nos 3
  5. jaar 3