1. vorige
  2. volgende

Nieuwste partijleider Suriname is ondernemer

PARAMARIBO, 21 mrt – Suriname’s nieuwste partijleider is ondernemer Ramsoender Jhauw. De man die de staat aanklaagt voor vermeende corruptie, wil er eigenhandig wat aan doen. Als het even mee zit, wil hij doorstomen naar het presidentschap. “Je kunt niet aan de kant blijven”, zegt Jhauw. Hij gaat Suriname wakker schudden.

Er moet een eind komen aan het nepotisme en de vriendjespolitiek. Die drukken land en samenleving langzaam dood. De Ping, Partij voor Integriteit, Nationale motivatie & Gelijke kansen, moet het voor elkaar kunnen krijgen. Jhauw ziet uiteindelijk heel Suriname ‘pingen’, met uiteindelijk ook een doorslag naar de rest van de wereld. Het moet een beweging worden tegen alles wat mensen verkeerd kunnen doen en ook doen. Intussen blijft de claim tegen de staat overeind.

Jhauw wil als president corruptie met wortel en tak uitroeien. Het is ook de gedachte achter zijn claim. Een opdracht voor het leveren van werkkleding voor de brandweer ging aan zijn neus voorbij. Dat wordt toegeschreven aan nepotisme. Een ander bedrijf dat veel hoger inschreef, kreeg de opdracht. Volgens onder meer vicepresident Robert Ameerali was het een kwestie van kwaliteit. Jhauw vindt dat Suriname nog een lange weg te gaan heeft en langs die weg wenst hij gaarne te timmeren.

  1. jhauw 5
  2. suriname 3
  3. staat 2
  4. corruptie 2
  5. nepotisme 2