1. vorige
  2. volgende

Faizal Abdoelgafoer over beschuldigingen door Immilioh Lens: “Ik heb geen commentaar”

‘Ik heb geen commentaar’, luidde het commentaar van oud-minister van Sport- en Jeugdzaken Faizal Abdoelgafoer tegenover Dagblad Suriname in de kwestie waarbij oud-jeugdparlementarier Immilioh Lens reeds geruime tijd bezig is tal van beschuldigingen te uiten aan zijn adres. Volgens Lens zou Abdoelgafoer de volgende persoon zijn wiens beerput hij de komende periode gaat openmaken, als hij niet aftreedt als voorzitter van de jongerenafdeling van de NDP. Lens, zelf lid van de NDP, heeft de Jongeren Anticorruptie Beweging opgericht. Deze beweging zal zich voornamelijk richten op corruptelingen binnen de NDP zelf, in het bijzonder de NDP-jongeren.

Lens hield afgelopen weekend een persconferentie, waarin hij enkele van zijn acties onthulde. Zo heeft hij vrijdag een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen de ex-directeur van de Wegenautoriteit Suriname, Geo Norden. Volgens Lens moet Norden strafrechtelijk vervolgd worden. “Als hij onschuldig is, moet hij in ere hersteld worden. Als hij schuldig is, moet hij vervolgd worden”, stelde Lens op de persconferentie. Norden wordt verdacht van het instrueren van een aannemer om voor een werkofferte in plaats van SRD 28.000, deze op te voeren naar SRD 51.000. Deze handeling van hem is op een audio-band opgenomen.

Al meer dan een week neemt Lens ook expliciet de naam van Faizal Abdoelgafoer. Hij meent stukken te hebben, waaruit blijkt dat de ex-minister met corruptiepraktijken bezig is geweest. Ook vindt Lens dat Abdoelgafoer onrechtmatig tot voorzitter van de NDP Jongeren is gebombadeerd. Er zijn geen verkiezingen gehouden voor deze post. Lens geeft Abdoelgafoer 2 weken de tijd om zich terug te trekken als jongerenvoorzitter van de paarse partij. “Anders doe ik de beerput open tegen hem.” Lens zei ook een lijst te hebben met namen van NDP-jongeren die zich incorrect gedragen. “Ook zij zullen aangepakt worden.”

Abdoelgafoer is momenteel werkzaam op het kabinet van de president in de functie van hoofd van de afdeling Jongeren en Regionale Gebiedsdelen. Tussen 2015 en 2017 was hij minister van Sport- en Jeugdzaken. In januari 2017 nam hij zonder bestuursverkiezingen de voorzittershamer van de NDP-jongeren over van Sergio Akiemboto, die toen benoemd werd als directeur van Grassalco. Abdoelgafoer had al een jaar waargenomen in de functie van NDP-jongeren voorzitter.

Asha Gajadien-Bhagwat

  1. lens 10
  2. ndp 8
  3. abdoelgafoer 7
  4. jongeren 7
  5. minister 3